Overtuiging

Zoek personeel wanneer je geen vacatures hebt

Even geen vacatures? Werf dan juist nu je nieuwe mensen!
Het klinkt nogal tegenstrijdig om personeel te zoeken wanneer het niet nodig is. Ik kan me voorstellen dat dit allerlei vragen opwekt.
Zoals je waarschijnlijk weet, wanneer je mijn blogs wel vaker leest, is mijn grootste inspiratiebron voor mijn blogs het contact op het werkveld met mijn relaties. Elke afspraak, telefoongesprek, mailtje of zelfs app-je geven me telkens weer nieuwe ideeën om mijn kennis en ervaring te delen en te helpen. En ook met deze blog wil ik je meenemen in mijn visie hoe je succesvol kan zijn in het vinden van nieuw personeel.

Nog steeds zijn er veel werkgevers die problemen ervaren omdat ze onvoldoende personeel kunnen vinden. Mag ik het dicht bij huis houden? Mijn kinderen zijn steeds vaker door personeelsgebrek thuis terwijl ze gewoon op school horen te zitten. Zowel in het basisonderwijs als op het voortgezet onderwijs zijn de tekorten groot.
De druk staat nog steeds flink op de ketel, en niet alleen binnen het onderwijs.

Adhoc-werving door vacature-druk

Vaak is één van de eerste vragen die ik krijg bij een kennismaking met een nieuwe relatie, hoe ik kan helpen om zo snel mogelijk de vacatures ingevuld te krijgen. Liever gisteren dan vandaag. Zo snel mogelijk de vacature invullen blijkt dan ook gelijk het uitgangspunt van deze werkgever voor alle ideeën, activiteiten en investeringen om dit te realiseren. Zo snel mogelijk!  Gericht op dit doel wordt voor het idee alles uit de kast getrokken. En mocht het uiteindelijk gelukt zijn, gaat alles gelijk weer terug de kast in.
Gelukkig, opgelost, zegt men dan met een zucht van verlichting.
Niet te hopen dat er opeens over een aantal weken opnieuw een vacature ontstaat want dan begint het hele circus weer opnieuw.

Tjonge, wat kost dit een energie.

Matchen op soft-skills zonder vacatures

De meest succesvolle collega’s blijken op basis van de soft-skills de beste match te hebben. Communicatieve vaardigheden, gedrevenheid, instelling, oplossingsgerichtheid, dit zijn zomaar enkele voorbeelden uit het groot aantal soft-skills waar iemand in kan uitblinken. Personeel aannemen met als belangrijkste criteria de soft-skills is vele malen duurzamer dan het nieuwe personeel waar de opleiding en werkervaring de belangrijkste reden was tot aanname.
De rust en ruimte tussen je oren, die nodig is om op basis van soft-skills te selecteren, is erg moeilijk te vinden wanneer er vacature-druk heerst. Bijna vanzelfsprekend val je dan terug op de hard-skills.

Neem mensen aan om wie ze zijn

Mensen die de instelling hebben om voor je door het vuur te gaan, die een aanwinst zijn voor je team, die heel duidelijk meehelpen aan een gezonde team-spirit en die verantwoordelijkheid dragen omdat ze dat niet meer dan logisch vinden.
Dit zijn de mensen waar je je op moet richten. Creëer een vacature voor ze, wanneer je ze weet te verleiden om bij je te komen werken.

Wel vacatures, geen adhoc-werving

Heb je wel vacatures en herken je je in de druk die daardoor ontstaat, voorkom dan ad-hoc werving en bouw je wervingsactiviteiten strategisch op.

Wij helpen je graag!

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?