sarah-doody-603348-unsplash2

Waarom zou ik dat doen?

Interessante vacature

Toevallig, bij het lezen van een regionale krant, viel mijn oog erop. Een advertentie van een plaatselijke bloemenrijder. Een mooie advertentie. En op één of andere manier triggerde die advertentie mij. Op mijn huidige werk gaat het goed. Ik werk er nu al een paar jaar. Ze hebben me al een paar keer ‘talent’ genoemd. Maar ondanks dat heb ik het idee dat ik hier toch niet helemaal op mijn plek zit. Op één of andere manier brengt het me niet die energie die ik graag zou willen. Vaak als ik aan het einde van de dag thuis kom, ben ik moe, maar niet voldaan. En zo merk ik dat er een latente vorm van interesse aan het ontstaan is in een andere werkomgeving.

Daardoor is tegenwoordig, aansluitend op het bekijken van alle koopwoningen, auto occasions en overlijdensadvertenties, ook de vacature-advertenties interessant om even aandacht te geven. En zo viel ineens mijn oog op die vacature van die plaatselijke bloemenrijder.

Meer weten

Nadat ik op een later moment nog een keer de krant heb gepakt om de advertentie nu eens goed te lezen, kwam ik op het punt dat ik toch iets meer wilde weten over dit bedrijf. Bij nader inzien lijkt het me misschien wel het juiste moment om een overstap naar een andere baan serieus te overwegen.

De website of werken-bij omgeving zal vast en zeker een beter beeld geven of dit bedrijf wel bij mij past. Als dat een goed gevoel geeft, ga ik contact zoeken en solliciteren. Maar helaas, na lang zoeken kom ik er achter dat de website geen informatie geeft over de mensen achter dit bedrijf. En daar ben ik juist zo benieuwd naar. Geen enkele foto of verhaal van een medewerker, helemaal niets van dat. Het kostte me zelfs best wel wat moeite om de vacature terug te vinden op de site.

Drie maanden later 

Drie maanden later heeft deze plaatselijke bloemenrijder nog steeds de vacature niet ingevuld. Ik heb geen werken-bij website gevonden en kon uiteindelijk de informatie die ik zocht niet vinden. Kort daarna werd mijn aandacht door een andere vacature getrokken, waar ik uiteindelijk gesolliciteerd heb en ondertussen alweer een maand met veel enthousiasme aan het werk ben. Dit bedrijf had wel de mogelijkheid om de ‘sfeer en cultuur’ te proeven via een aparte werken-bij website. Bij het lezen van de verhalen van de enthousiaste medewerkers werd ik al snel bevestigd dat dit een mooie club voor mij zou kunnen zijn en heb vervolgens mijn sollicitatiebrief gestuurd.

Een talent.

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?