begin bij het begin

Verwacht jij vacatures dit nieuwe jaar? Begin bij het begin.

Afgelopen week dacht ik terug aan een belangrijke les die ik jaren geleden leerde. In een gesprek met een collega haalde ik dit voorbeeld aan uit de tijd dat ik pianoles had. De tijd dat mijn haar nog tot op mijn schouders groeide en ik fanatiek studeerde om een conservatorium examen te halen. Ik kreeg privéles en studeerde hard om mijn doel te bereiken. In die tijd leerde ik een belangrijke les, die ik graag met je deel.

Begin bij het begin

Wanneer ik tijdens één van mijn pianolessen een nieuw muziekstuk kreeg, wilde ik het gelijk diezelfde dag kunnen spelen. En zo ging ik er ook mee om. Wanneer ik na les thuiskwam, scande ik het muziekstuk in het geheel en probeerde het me zo snel mogelijk eigen te maken. Het uiteindelijke resultaat hiervan was dat ik mezelf een verkeerde manier aanleerde, slordig speelde en uiteindelijk nooit het muziekstuk écht goed en foutloos kon spelen. Om dit alsnog voor elkaar te krijgen, zat er niets anders op dan helemaal terug te gaan naar het begin. Stapje voor stapje, regel voor regel, gestructureerd en grondig. Mijn enthousiasme om snel resultaat te halen, stond me in de weg.
De muziekstukken die ik uiteindelijk het beste kon spelen, waren de stukken die ik gedetailleerd en gronding ingestudeerd had. Dat het me wel moeite kostte en ik het liefste op de ‘snelle’ oude, foute stijl verder wilde gaan, was natuurlijk niet zo verwonderlijk.

Meer en beter resultaat

Het stap voor stap uitpluizen en bestuderen van de noten, de telling, de vingerzetting etc. leverde uiteindelijk meer een beter resultaat op. Ik moest het leren en had een goede leermeester die me steeds wees op het uiteindelijke resultaat. En uiteindelijk kwam dat resultaat. Steeds duidelijker zag ik het verschil tussen de stukken die ik op mijn eigen snelle manier had geprobeerd eigen te maken en de stukken die ik stap voor stap had ingestudeerd.

Vacatures gisteren ingevuld

In mijn zakelijke contacten kreeg (en krijg ik nog steeds) regelmatig de vraag om zo snel mogelijk de vacatures in te vullen. Het liefst gisteren dan vandaag! 
Hoe vaak heb ik gezien, en zie ik nog steeds, dat de kwaliteit van de selectie van medewerkers behoorlijk onder druk staat door de haast om de vacature in te vullen. Uiteindelijk gaat dit ten koste van een duurzame selectie. Het is te vergelijken met het muziekstuk dat ik te snel wilde leren spelen.

Toegenomen vertrouwen

Er zijn steeds meer signalen waardoor het vertrouwen in de toekomst toeneemt. Het producentenvertrouwen is omhooggeschoten en zit weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. De aandelenbeurs op de AEX heeft nieuwe records gebroken. Het herstel van de wereldhandel zet ook door. En wereldwijd worden er met man en macht vaccinatieprogramma’s opgezet om zo snel mogelijk van de covid-crisis af te komen. Allemaal berichten die investeren in groei tot een goede investering maken.

Gegarandeerd beter resultaat

De boodschap is duidelijk. Wil je gegarandeerd beter en effectiever je nieuwe vacatures in het komende jaar invullen, doe dit dan stap voor stap. Gestructureerd tot in de details. Het geeft gegarandeerd succes. Ik ben ervan overtuigd. Als jij dit ook gaat doen, weet ik zeker dat jij hier ook van overtuigt raakt.
Kijk op onze website en lees de verhalen en nieuwsberichten. Daarnaast zijn er veel gratis waardevolle whitepapers die je zeker helpen.

Een heel gezond en succesvol nieuwjaar gewenst! Begin bij het begin.

Wil je hier meer over onze visie weten? Kijk dan op https://weyou.nl

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?