Personeelstekort?

Problemen in overtreffende trap,

Oplossing in logische stappen.

Geen personeel = geen omzet

Dat klinkt nogal confronterend. Dat is het ook. De verhouding tussen omzet en personeel is helder. Begrijpelijk dat er veel organisaties met de handen in het haar zitten als het gaat om de langdurig openstaande vacatures. En wanneer er weer nieuwe vacatures ontstaan door vertrek van collega’s of nieuwe opdrachten die er zijn gegund, geeft dit alleen maar meer spanning voor de bedrijfsleiding.

Dagelijks spreken wij werkgevers of managers van organisaties die deze spanning ervaren. Zo erg zelfs dat ze eigenlijk geen oplossing meer zien. Ze zien niet meer de mogelijkheid om helder en creatief na te denken en naar oplossingen te zoeken.

Maar, het kan nóg erger;

Geen personeel = geen omzet = meer ziekteverzuim.

Niet alleen de directie en managers ervaren deze spanning, ook de rest van het personeel ervaart dit. Heel praktisch op de werkvloer. De werkdruk loopt op en ook de sfeer staat onder druk. Er wordt steeds vaker beroep gedaan op de rek van het personeel. Nog meer overuren, extra diensten, meer taken. Maar deze rek is niet oneindig. Het grote gevaar is de groeiende negativiteit onderling. Het personeel begint te mopperen. Uiteindelijk zal er op termijn een negatieve tendens ontstaan waardoor het  ziekteverzuim zal oplopen.

En alsof het nog niet erg genoeg is:

Geen personeel = geen omzet = meer ziekteverzuim = ontevreden klanten

Lange tijd heb je voor de klanten je best gedaan om dit probleem binnenshuis te houden. Maar langzamerhand sijpelt het door. Levertijden lopen op, afspraken worden steeds vaker uitgesteld of zelfs afgezegd. Steeds meer fouten ontstaan en steeds vaker zal de klant laten merken dat dit niet is wat ze van jullie organisatie kennen en ook verwachten. 

Je ziet het steeds meer uit je handen glijden. 

Maar, wanneer je onze blogs vaker hebt gelezen, weet je dat wij veel kansen en mogelijkheden zien om het tij te keren. Wacht daarvoor niet te lang de signalen zijn duidelijk.  Nóg verder uitleggen dat het noodzakelijk is, lijkt mij niet nodig, toch?

Positieve afsluiting

Om deze blog positief af te sluiten kunnen wij je zeggen dat we voldoende voorbeelden hebben waarbij werving wél succesvol is. Wervingssucces dat vaak met logische stappen te realiseren is. Laat ons je inspireren met onze verhalen en oplossingen. 

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?