Een personeelstekort oplossen

De struikelblokken bij het oplossen van een personeelstekort

Een personeelstekort oplossen kan lastiger zijn dan het lijkt. Het hebben van personeelstekort ligt vaak aan meerdere dingen. Niet goed zichtbare vacatures, het niet laten zien van ‘werkplezier’ op de vacaturepagina, of omdat er simpelweg gewoon weinig werknemers beschikbaar zijn in de vaksector. Moeilijk vindbaar personeel is echter niet onvindbaar. Je moet er alleen wat meer moeite voor doen om de juiste kandidaat te vinden.

personeelstekort

Solliciklant

Behandel de sollicitant als een aankomende klant

Laat de tijd dat de werkgever zich verhief boven de werknemer achter je liggen. Respect en waardering is van levensbelang voor het succes van je organisatie.

Zelf werven

Een personeelstekort niet oplossen heeft negatieve gevolgen

Zonder personeel kom je als organisatie nergens. Vandaag de dag draai je als organisatie op de draagkracht van je personeel. Personeelstekort zorgt voor stress op de werkvloer. Je huidige werknemers moeten altijd een tandje bij zetten om het gat te dichten. Ook is er bij ziekte weinig of geen vervanging beschikbaar. Het tijdig oplossen van een personeelstekort is uitermate belangrijk.

Wat kan WeYou voor jouw organisatie betekenen?

Ongeacht wat voor soort organisatie, welke grootte of wat voor branche, wij zien de mogelijkheid te helpen. Het enige wat we verwachten is een open mind voor de WeYou-visie en het om kunnen gaan met kostenbesparing en sollicitanten.

Hoe los je een personeelstekort op?

Een personeelstekort oplossen blijkt in de praktijk lastiger dan je op voorhand denkt. Verstop je vacatures niet ergens in een hoekje op de website. Laat duidelijk weten dat je mensen zoekt! Het afbeelden van ‘werkgeluk’ op een vacaturepagina is daarbij ook erg belangrijk voor het laten toenemen van het aantal sollicitanten. Ook is helderheid en transparantie over de werkzaamheden naar de aankomende sollicitant belangrijk.

werkgeluk personeel

Herken je in ons verhaal

Werkgeluk

Fluitend naar het werk en zingend weer naar huis. Wie wilt dat nou niet?

Werkgeluk is één van de belangrijkste factoren voor succes op de werkvloer

Werkgeluk brengt medewerkers in een maximale vorm van ontwikkeling.

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?