Oververhitting!

De temperaturen in Nederland zijn afgelopen week opgelopen tot boven de 40 graden Celsius. Nieuwe records zijn gebroken. 

De airco’s draaiden overuren. De nieuwbouwhuizen bleken minder geschikt voor deze temperaturen dan gedacht. De kinderen op de zomerkampen kregen het moeilijk te verduren tijdens deze uitzonderlijke warmte.

Meer dan 40 graden in ons kikkerlandje, dat was toch niet denkbaar. Hopelijk voor veel mensen een ‘wake-up-call’ om milieubewuster te worden. Volgens de kenners zijn deze temperaturen een belangrijk teken van de opwarming van de aarde. En dat is natuurlijk heel ernstig. Nu hebben we ook hier aan den lijve ondervonden hoe het voelt om oververhit te raken.

Ons lichaam oververhit

Ondertussen is de temperatuur gelukkig weer een beetje bij de voor ons normale waarden uitgekomen. Het had niet langer moeten duren, hoorde ik al om me heen.

Die warmte en oververhitting maakt loom, alle energie lekt weg en voelt niet fijn. Het lichaam kan er niet tegen, kan de warmte niet kwijt en er ontstaan allerlei lichamelijke kwalen. Een situatie waar zo snel mogelijk actie op ondernomen dient te worden. Er moet gekoeld worden, veel water gedronken en zout ingenomen. De hoogste prioriteit is de lichaamstemperatuur omlaag.

De arbeidsmarkt oververhit

De afgelopen jaren hoor je deze term steeds vaker. En nu weten we echt wat oververhitting is en begrijpen we nog beter wat dit betekent. Bij oververhitting móét actie genomen worden om desastreuse gevolgen te voorkomen.

En de eerste slachtoffers zijn al gevallen vanwege het personeelstekort. Ziekenhuizen worden gesloten, bouwbedrijven gaan failliet omdat ze hun verplichtingen niet kunnen nakomen, lessen vallen uit en klassen worden naar huis gestuurd vanwege het docententekort en op het terras wachten we steeds langer op ons drankje omdat er te weinig bedienend personeel is.

De druk wordt hoger, het ziekteverzuim neemt toe. De arbeidsmarkt is oververhit.

Oververhit?Actie nemen!

Als individuele werkgever ligt je verantwoordelijkheid als eerste bij je eigen organisatie. Een oververhitte situatie mag niet te lang duren, dus het is zaak om actie te nemen. En wellicht ben je al begonnen met ‘het koelen’. Het is zaak dat het gevaar van oververhitting structureel wordt uitgebannen.

Actie nemen betekent prioriteit geven. Het betekent durven anders te doen, out of de box denken. Het betekent  visie ontwikkelen en plannen maken. En het betekent jezelf zo goed mogelijk inleven in de ander. De organisatie, je medewerkers, iedereen heeft er baat bij om te zorgen dat je nier meer deel bent van de oververhitte arbeidsmarkt.

EHBO

Zie ons maar als eerste hulp bij oververhitting (EHBO). Wij helpen bij het nemen van de juiste afkoelings-acties. Binnen het WeYou-label ontzorgen we je en ‘koelen’ we door het unieke WeYou-concept. We delen graag onze visie over succesvol werven van personeel. Het WeYou-concept zorgt voor structureel meer sollicitanten op al de wervingsactiviteiten.

 

Bel ons 085 – 040 36 53 of mail nico@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?