Online Campagnes versus Krantenadvertenties

Online campagnes spelen een steeds grotere rol in de wereld van talentwerving, waar managers en directeuren voortdurend geconfronteerd worden met de uitdaging om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken voor de openstaande vacatures. Traditionele methoden zoals krantenadvertenties lijken echter steeds minder effectief te worden in het moderne landschap van werving en selectie. In deze blog gaan we dieper in op de verschuiving van traditionele wervingsmethoden naar online wervingsmethoden, en hoe deze verandering een revolutie teweegbrengt in de manier waarop bedrijven talent aantrekken en behouden.

Inhoud

1. Het landschap van wervings – strategieën

In het steeds veranderende landschap van wervingsstrategieën zijn krantenadvertenties lange tijd beschouwd als een standaardbenadering. Maar met de opkomst van nieuwe technologieën en digitale kanalen, zoals online jobboards, sociale media en professionele netwerken, zien we een verschuiving naar meer geavanceerde en doelgerichte methoden voor het aantrekken van talent.

2. De kracht van online campagnes

Online campagnes zijn moderne wervingsmethoden via digitale kanalen zoals sociale media en e-mail. Ze stellen bedrijven in staat om gerichte advertenties te plaatsen op platforms zoals LinkedIn en Facebook, waardoor vacatures onder de aandacht worden gebracht bij potentiële kandidaten.

Deze campagnes zijn flexibel en meetbaar, waardoor adverteerders de prestaties ervan kunnen optimaliseren. Met behulp van geavanceerde targetingopties kunnen bedrijven hun advertenties tonen aan mensen die voldoen aan specifieke criteria, zoals locatie, interesses en werkervaring. Dit zorgt ervoor dat de advertenties worden getoond aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de vacature, wat resulteert in een hogere respons en een betere match tussen kandidaten en werkgevers.

3. Een getallenvoorbeeld

In vergelijking met traditionele krantenadvertenties bieden online campagnes aanzienlijke voordelen die de effectiviteit van wervingsinspanningen kunnen vergroten. Een van de belangrijkste aspecten is het bereik en de herhaling. Stel je voor dat een krantenadvertentie €500,- kost en slechts één keer wordt gepubliceerd, terwijl een online campagne van €1.000,- gedurende een maand wordt uitgevoerd. Laten we aannemen dat de krantenadvertentie wordt gezien door 10.000 lezers, maar minder dan 0,1% van hen reageert, wat nog geen 10 reacties (als het al meezit). 

Aan de andere kant kan de online campagne worden getoond aan 30.000 mensen, waarvan 1% reageert, wat zou resulteren in enkele honderden reacties. Dit betekent dat de kosten per reactie voor de krantenadvertentie als snel oplopen tot meer dan €50,- per reactie, terwijl de kosten per reactie voor de online campagne nog maar een paar euro per reactie zullen bedragen. Bovendien bieden online campagnes de mogelijkheid van herhaling, vooral met retargeting-opties, waardoor potentiële kandidaten meerdere keren worden blootgesteld aan de vacature. Dit vergroot niet alleen de kans op het bereiken van de doelgroep, maar biedt ook herhaalde blootstelling aan de vacature, wat de kans op respons en betrokkenheid verder vergroot.

4. De diepere betekenis van werven

Maar werving gaat niet alleen over het aantal reacties dat een advertentie genereert. Het gaat ook over het opbouwen van relaties met potentiële kandidaten en het aantrekken van mensen die niet alleen gekwalificeerd zijn voor de baan, maar ook passen bij de cultuur en waarden van het bedrijf. Met een authentieke presentatie bij de online campagnes kunnen bedrijven een diepere band opbouwen met potentiële kandidaten door middel van waardevolle content en gerichte communicatie. Dit helpt niet alleen bij het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten, maar ook bij het behouden van talent op de lange termijn.

5. De 3 pijlers

Bij WeYou begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het vinden van gekwalificeerd personeel.

We geloven sterk in de synergie tussen deze drie pijlers:

  1. Jarenlange ervaring in werving en recruitment

  2. Expertise in succesvolle online wervingsmogelijkheden

  3. Het unieke werkgeversmerk van de werkgever

Meer weten of doorpraten over deze inzichten? Dan kan je altijd met ons contact opnemen via via weyou.nl of bel ons gerust op 085 – 040 36 53.

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?