Waarom salarisindicatie zo belangrijk is in een vacature

Of een salarisindicatie in een vacature echt belangrijk is

Opvallend weinig salarisindicaties in vacatures

Maar in een kwart (26%) van alle vacatures in Nederland wordt momenteel een salaris genoemd. Dit terwijl uit verschillende onderzoeken blijkt dat zowaar driekwart  (75%) van de werkzoekenden minder snel op een functie solliciteert wanneer er geen salaris bij staat. Bijzonder opvallend, want we moeten dealen met het grootste personeelstekort aller tijden. Realiseren werkgevers dit wel of vinden zij het simpelweg te lastig om hierin transparantie te bieden?

Bij hogere kosten levensonderhoud, wordt salaris belangrijker

We weten allemaal dat salaris een belangrijk onderdeel is in het vinden van een nieuwe baan. Van alle arbeidsvoorwaarden is toch het salaris ook een belangrijke factor. En zeker in de huidige periode van sterk stijgende prijzen. Meer dan de helft van de mensen vindt salaris een belangrijke reden om voor een nieuwe werkgever te kiezen. Hoe dan ook, het is een groeiend punt van aandacht. De 26% van de vacatures waar het salaris wordt genoemd, staat tegenover de 74% waarin dit niet, of heel onduidelijk vermeld staat. En dat, terwijl deze 74% voor 60% van de werkzoekenden storend is of zelfs de reden geeft om niet te solliciteren. Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van het uitzendbureau Unique. Een drempel die potentiële sollicitanten als weerstand ervaren; waarom zou je dat in deze tijd willen als werkgever? 

De pijn van werkgevers

Er is genoeg reden om als werkgever transparant te zijn, zeker over dingen die er écht toe doen voor werkzoekenden. Maar waar komt nu de pijn vandaan die dit zo lastig maakt? Waar gaat het ten diepste om? Werkzoekenden haken er op af. Ze vinden dat zij meer kunnen verdienen. En natuurlijk willen ze kunnen vergelijken met een aanbod elders; ten diepste zijn werkgevers dus bang dat er potentiële sollicitanten op verliezen. Terwijl het feitelijk meer sollicitanten zou moeten opbrengen! Daarnaast is het salaris een onderdeel van een heel pakket aan arbeidsvoorwaarden. Dat maakt vergelijken erg moeilijk. 

Een kwestie van vertrouwen 

Een van de belangrijkste redenen om transparantie te bieden is het opwekken van vertrouwen bij werkzoekenden; Transparantie biedt vertrouwen. En vertrouwen is nodig om als werkzoekende contact te zoeken met een organisatie. Dit zou zomaar de reden kunnen zijn dat al die onderzoeken uitwijzen dat transparantie om salaris zo belangrijk is, één van de voornaamste redenen om te solliciteren. Kies je er als werkgever voor om transparantie te bieden, dan levert dat veel duidelijkheid en vertrouwen op. Niet alleen bij sollicitanten, maar bij iedereen die hiermee te maken heeft. Een transparante organisatie wordt over het algemeen gezien als sterke schakel met een open, eerlijk en goed imago. Er is alle reden voor!

Maak er werk van zonder dat alles om salaris draait

We kunnen concluderen dat transparantie het sleutelwoord is in het complete plaatje. Meer sollicitanten en een beter en sterker imago, dat wil toch elke werkgever? 

Het feit is wel dat dit vraagt om concrete stappen. Hoe zit het met de vacatures? Biedt je transprantie? En hoe is je imago, van website tot social media? Biedt je transparantie? Werk jij op deze manier aan het vertrouwen voor potentiële sollicitanten?

 

Van waarde voor de hele organisatie

Begin eens kritisch te kijken naar vacatures, leef je in in werkzoekenden. En laat het geen tijdelijk probeersel zijn, maar zorg dat transparantie zich verspreidt door de hele organisatie. Het is het waard! 

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op https://weyou.nl

of bel ons op 085 – 040 36 53 om hierover door te praten

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?