Huidige wervingsmethodes zorgen voor overvloedige aanmeldingen! Maar hoe gaan we daarmee om?

In de huidige competitieve arbeidsmarkt kan het vinden van geschikt personeel een uitdaging zijn voor veel bedrijven. Gelukkig zijn er nieuwe methodes en technologieën die bedrijven kunnen helpen om een groot aantal potentiële kandidaten aan te trekken. Echter, een vaak over het hoofd gezien aspect van succesvolle werving is de opvolging van aanmeldingen. In dit artikel zullen we de impact van deze nieuwe methodes verkennen en waarom het cruciaal is om actief contact te onderhouden met sollicitanten.

Droom scenario

‘Je heb al een tijd moeite om personeel te vinden en bent daar een beetje moedeloos van geworden. Alle wervingsmethodes waar je bekend mee bent heb je geprobeerd en niks werkt… Maar opeens komt er een wervingsmethode op je pad en je ontvangt ineens een hoop aanmeldingen!’

Dat klinkt als een droom scenario, maar het kan in de huidige arbeidsmarkt nog gewoon gebeuren. Er zijn tegenwoordig bewezen krachtige tools waardoor je een groot publiek kunt bereiken. Onder dit publiek bevinden zich zowel actieve als passieve werkzoekenden. De meest succesvolle werving methodes bevinden zich tegenwoordig online. Denk aan bijvoorbeeld online vacatures adverteren of een eigen werken-bij website. Het implementeren van deze nieuwe wervingsmethodes binnen je organisatie kan leiden tot een overvloed aan aanmeldingen. Je maakt het vinden van je vacatures namelijk makkelijker en kandidaten kunnen een eenvoudig en kort contactformulier invullen. Wanneer je dit als organisatie toepast, zet je al een grote stap voorwaarts. Maar dan ben je er nog niet! De opvolging van de aanmeldingen is net zo belangrijk, als het niet belangrijker is!

Opvolging is belangrijk!

Helaas worden niet altijd gelijk de aanmeldingen na gebeld. Dit is een gemiste kans! Jouw concurrenten hebben namelijk ook mooie woorden en prachtige advertenties. Op die manier verleiden zij ook de kandidaten die op jouw vacatures hebben gereageerd. In een wereld waar snelheid een belangrijke rol speelt, is een proactieve opvolging van sollicitaties van cruciaal belang voor het succesvol aantrekken van geschikt personeel. Door actief contact op te nemen met sollicitanten, kunnen bedrijven de interesse van kandidaten peilen en belangrijke vragen beantwoorden. Het persoonlijke contact en de snelle opvolging toont ook betrokkenheid van het bedrijf en je verzamelt snel waardevolle informatie.

Een goede opvolging draagt ook bij aan het verbeteren van het bedrijfsimago. Wanneer sollicitanten een positieve ervaring hebben gehad tijdens het wervingsproces, zelfs als ze uiteindelijk niet zijn aangenomen, zullen ze mogelijk het bedrijf aanbevelen aan anderen. Dit kan leiden tot een grotere naamsbekendheid en een uitgebreider netwerk. Het belang van een goede opvolging moet daarom niet worden onderschat, omdat het niet alleen de kansen vergroot om geschikt personeel aan te trekken, maar ook de algehele positieve uitstraling van het bedrijf versterkt.

Er is meer nodig dan alleen een goede opvolging

Maar dat is nog niet alles wat er komt kijken bij het aantrekken van geschikt personeel. Het wervingsproces is slechts het begin van een succesvolle samenwerking tussen het bedrijf en de nieuwe medewerkers. Er is nog een cruciale fase die we niet mogen vergeten: het on-boarding proces.

Het on-boarding proces is de kers op de taart, de laatste stap om ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers soepel kunnen integreren en volledig kunnen bijdragen aan het succes van het bedrijf. Het gaat verder dan alleen het afvinken van administratieve taken. Het gaat om het creëren van een positieve en ondersteunende omgeving waarin nieuwe medewerkers zich welkom voelen en zich snel kunnen aanpassen.

In de volgende blog zullen we dieper ingaan op het belang van een effectief on-boarding proces en hoe het kan bijdragen aan het behoud van talent en het stimuleren van betrokkenheid. We zullen enkele praktische tips en strategieën delen om ervoor te zorgen dat je nieuwe medewerkers een vliegende start kunnen maken en zich snel kunnen ontwikkelen binnen jouw organisatie.

Blijf op de hoogte en blijf ons volgen, werving is dus meer dan adverteren of promoten. Succesvolle werving loopt dus nog door tot na de aanname van nieuwe medewerkers. In de volgende blog gaan we hier dieper op in. Jouw nieuwe medewerkers verdienen een warm welkom en succesvolle loopbaan bij jouw organisatie. Wil je nu al meer erover weten of dit toepassen in je eigen bedrijf? Dan kan je altijd met ons contact opnemen via weyou.nl of bel ons gerust op 085 – 040 36 53.

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?