bloedrode beurs

flinke economische crisis

Een flinke economische crisis is de oplossing

Het is al even geleden dat deze opmerking werd gedaan door één van mijn relaties. Maar ik ben het nooit vergeten. Wat een uitspraak! Dat kan je toch niet zomaar zeggen. Weet je wel wat je zegt? Wat dat betekent voor veel organisaties? Of nog erger, voor zoveel gezinnen? Een economische crisis als oplossing voor het personeelstekort?

Maar wat zat er achter deze uitspraak?

Het heden

Wanneer je zo’n uitspraak durft te doen, is de situatie of heel kritisch of ben je vergeten wat de afgelopen crisis heeft betekent voor veel mensen. Laten we er vanuit gaan dat de situatie kritisch is, waar hebben we het dan over?

Het personeelstekort stagneert in grote mate de ontwikkeling en groei van de organisatie. En dat frustreert omdat de afzetmarkt weer is opgekrabbeld en er voldoende kansen liggen. En het benutten van deze kansen wordt dus tegengehouden door het gebrek aan de juiste en voldoende mensen binnen de organisatie. Oké, af en toe komen er nog mensen in beeld die reageren op de vacatures, maar de eisen die gesteld worden zijn buiten alle proporties van redelijkheid. Een nieuwe crisis zou deze situatie eens goed kunnen opschudden en iedereen weer met beide benen op de grond zetten.

De crisis
Het is voor veel organisaties al weer even geleden. De jaren van de crisis waar de markt volledig in stortte en de deeltijd-ww niet meer voldoende was om reorganisaties te voorkomen. Geen investeringen meer, teruglopende omzet en gedwongen ontslagen was het dagelijkse beeld. Veel faillissementen en een hard oplopende werkeloosheid en de aandelenkoersen diep in het rood. Het aantal vacatures viel als een baksteen terug en het aantal werklozen steeg tegengesteld nog harder.

Zou dit de oplossing zijn, of was het toen een uitstel van het probleem dat er al eerder aan zat te komen?

De echte oplossing

De oplossing ligt niet in een nieuwe crisis, al zou dat natuurlijk wel weer een stukje realiteitszin geven. De echte oplossing ligt in de diepere waarden van je organisatie als werkgever. Ben je aantrekkelijk genoeg als werkgever? Wat doe je om het werkgeluk binnen je organisatie te laten groeien? En, hoe zorg je dat dit werkgeluk dan ook herkent wordt door de wereld buiten je organisatie?

Wij zijn ervan overtuigt dat wanneer je je meer en meer laat herkennen als de meest aantrekkelijke werkgever, je structureel minder last krijgt van het personeelstekort.

‘Een flinke economische crisis is de oplossing’ was een gedurfde uitspraak van een relatie die wij tegenwoordig mogen helpen met onze WeYou-methode.

Heb je hulp nodig, dan helpen wij je graag.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?