Dringend personeel nodig?

Zelf vinden is altijd beter

Dringend personeel nodig? Een meerderheid van de werkgevers zal dit laten uitbesteden aan een uitzendbureau, zeker als de nood aan de man is. Doe dit niet! Ga zelf aan de slag. Zorg dat de vacaturepagina ‘werkgeluk’ uitstraalt en deze goed te vinden is via de homepagina. Plaats ook je vacatures op meerdere kanalen dan alleen je eigen website. 

succesvolle werving

SOLLICIKLANT

BEHANDEL DE SOLLICITANT ALS EEN AANKOMENDE KLANT

Laat de tijd dat de werkgever zich verhief boven de werknemer achter je liggen.
Respect en waardering is van levensbelang voor het succes van je organisatie.
uitzendbureau's, uitzendkrachten, kosten, kwaliteit

Urgentie gaat niet boven kwaliteit

Iemand die dringend personeel nodig heeft, slaat vaak de snelste weg in. Uitzendkrachten bijvoorbeeld. Deze zijn niet alleen duur, ook moet je ze inwerken en zijn ze gauw weer weg. Al je kennis die je ze in die korte periode mee hebt gegeven gaat dan zo goed als verloren. Wil je zelf aan de slag? Dit kan het beste door je vacatures beter zichtbaar te maken en zoveel mogelijk relevante informatie bij de vacature te plaatsen. Vertel wat meer over het type mens dat bij je bedrijf werkt. Een paar foto’s van de werkvloer is bijvoorbeeld ook een goede aanvulling op je vacature. Zo zijn er talloze mogelijkheden, zie jij ze al?

Wat kan WeYou voor jouw organisatie betekenen?

Ongeacht wat voor soort organisatie, welke grootte of wat voor branche, wij zien de mogelijkheid te helpen. Het enige wat we verwachten is een open mind voor de WeYou-visie en het om kunnen gaan met kostenbesparing en sollicitanten.

Doe het zelf!

Zelfstandig personeel vinden. Het klinkt makkelijk, dat is het niet altijd. Zeker niet als je dringend personeel nodig hebt. Veel bedrijven lopen tegen bepaalde dingen aan bij het zelf werven van personeel. Zoals: Hoe presenteer ik mijzelf als bedrijf? Wat voor informatie komt er in de vacature te staan en wat niet? Het is belangrijk om jezelf te onderscheiden van de rest en de aankomende sollicitant als het ware ‘te overtuigen’ om bij jullie te komen werken. Positieve informatie op de vacaturepagina is belangrijk.

Leuke foto's of video's

WERKGELUK

Herken je in ons verhaal

Fluitend naar het werk en zingend weer naar huis. Wie wilt dat nou niet?

Werkgeluk is één van de belangrijkste factoren voor succes op de werkvloer

Werkgeluk brengt medewerkers in een maximale vorm van ontwikkeling.

Succesverhalen