stoelendans

Doe je voordeel! Stoelendans!

Doe je voordeel! Stoelendans!

Je zou denken dat de komende weken in het teken staan van gezelligheid, familie, vakantie, rust, kerst en oud & nieuw. Heerlijk genieten na een jaar hard werken en even lekker ontspannen om de batterij weer op te laden voor het nieuwe jaar.

In principe is dit ook voor veel mensen de planning.

Maar door deze dagen van rust, ontstaat er dan ook de ruimte om te evalueren en na te denken wat het nieuwe jaar kan bieden.

Nieuwe voornemens

Velen van ons nemen daarom de jaarwisseling als een ijkpunt. We blikken terug op het afgelopen jaar en vormen ideeën voor het nieuwe jaar. En zo is het dus een mooi moment om nieuwe voornemens te krijgen. Naast het bekende afvallen, meer vrienden-/familietijd of noem maar op blijkt dat er jaarlijks steeds meer mensen het vinden van een nieuwe werkplek als één van hun nieuwe voornemens kiezen.

Dit aantal groeit niet alleen omdat men denkt dat het bekende gras aan de andere kant groener is, maar ook omdat het, door de goed draaiende economie, door steeds minder mensen als een risico gezien wordt om te switchen van baan.

Jaarlijkse stoelendans

Jaarlijks worden de abonnementen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en wellicht nog meer tegen het licht gehouden om te beoordelen of er misschien nog wel een betere ‘match’ is te krijgen. Een ‘match’ die nóg beter aansluit aan de behoefte van kwaliteit of kosten die wordt geleverd.

En zo begint ook de jaarlijkse stoelendans steeds meer terrein te winnen op de arbeidsmarkt. Steeds meer mensen oriënteren zich rond de kerstdagen extra op de nabije toekomst als het gaat om de best aansluitende werkplek. Het lijkt er daarom op dat deze ontwikkeling steeds ‘normaler’ wordt en dat jaarlijks steeds meer werknemers het besluit nemen rond oud- en nieuw om van baan te wisselen.

Benutten

Dit wetende is het zaak om als werkgever hier goed op te anticiperen. Allereerst richting je eigen personeel. Blijf in gesprek met je mensen om te zorgen dat ze niet ‘onverwachts’ na de kerstvakantie met de ontslagbrief binnenkomen.

Maar daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat de oriënterende werkzoekenden je weten te vinden en je zullen herkennen als een aantrekkelijke werkgever om bij te solliciteren. Heb je hier nog niets of te weinig aan gedaan, neem dan snel contact met ons op.

Met ons WeYou concept is het mogelijk om snel jezelf te presenteren.

Hoe prettig is het om de eerste maanden van het jaar, gelijk succesvol te zijn in werven van personeel.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?