Museumplein

De meest aantrekkelijke werkgever?!

De meest aantrekkelijke werkgever?!

Vandaag opnieuw een blog geïnspireerd uit de ervaring en contacten van de afgelopen werkweek.
Zo was ik afgelopen week bij een relatie uitgenodigd om te vertellen wat het WeYou-concept voor hen zou kunnen betekenen.

Midden in het hartje van Amsterdam, direct achter het museumplein liep ik over het museumplein richting mijn afspraak. Een grote diversiteit aan mensen in het mooie zonnige park, een heerlijke ontspannen sfeer gaf mij het gevoel van geluk. Onderweg naar mijn afspraak gold dit geluk voor mij gewoon als werkgeluk.

Een enthousiast ontvangst in een fantastisch mooi pand op één van de mooiste plekjes van Amsterdam. En een heerlijk kopje koffie maakte mijn positieve gevoel compleet.

Na wat gezellig bijgepraat te hebben stak mijn contactpersoon van wal. Een groot probleem door het gebrek aan geschikt personeel gaf een behoorlijke druk op de organisatie. Een organisatie met de lat heel hoog voor haar dienstverlening naar de klanten, maar met steeds verder afkalvende principes als het gaat om personeelsaanname.

De moeilijkheid om de juiste mensen te vinden, en daarmee de druk op de kwaliteit van de dienstverlening is al best ernstig te noemen. Maar een kettingreactie op deze ontwikkeling is het directe effect op de teamgeest. Door het opvullen van de ‘gaten’ door ‘externen’ en de structurele druk op de planning, geeft dit binnen deze organisatie een directe negatieve impact op het team.

Zonde, dat het zover moest komen.

De uitdaging voor deze organisatie is dus tweeledig, kijkende naar het thema: de meest aantrekkelijke werkgever?! Bouwen aan een mooie organisatie dient zowel kwalitatief als kwantitatief plaats te vinden. Een uitdaging die heel serieus genomen moet worden en waarbij beide aspecten niet meer los van elkaar gezien kunnen worden.

Zo zie je maar dat werkgeluk van veel meer afhangt dan een inspirerende werkplek in het hartje van Amsterdam.

Hoe herkenbaar is dit voor veel organisaties?

Onder het genot van een heerlijk kopje koffie kom ik ook graag bij jouw organisatie over werkgeluk praten.

Nico Houwaard, bel of mail met 06-86601934 of nico@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?