De invloed van positieve promotie op je bedrijf of branche

Afgelopen week las ik een artikel met als titel: Techniek Sector richt zich op jongeren: ‘Imago dat het vies werk is, klopt niet’. De techniek heeft blijkbaar een imago gekregen dat het werk vies is. Dit is niet bepaald een ideaal plaatje voor een branche wat zo ontzettend belangrijk is in deze wereld. Daarnaast was er in hetzelfde artikel te lezen dat er grote tekorten zijn aan technici. Er staan op dit moment 20.000 vacatures open voor technici en de instroom van jonge mensen is laag. Maar dit is niet de enige branche die hier last van heeft. Veel bedrijven en branches hebben een tekort aan personeel. Hier komt het belang van een positieve bekendheid van je bedrijf/branche om de hoek kijken.

In deze blog duiken we dieper in de betekenis van positieve promotie en ontdekken we hoe het niet alleen het imago van individuele bedrijven kan verbeteren, maar ook hoe het hele sectoren kan transformeren.

De Essentie van Positieve Promotie

Positieve promotie gaat verder dan alleen het adverteren van producten en/of diensten. Het omvat een reeks strategieën en tactieken die bedrijven gebruiken om positieve merkassociaties te creëren. Het draait om het verspreiden van goede vibes, het bouwen van vertrouwen en het inspireren van de mensen om je heen. Wat je wilt is dat er een emotionele band ontstaat tussen het merk en mensen. Dit klinkt een beetje intens en misschien lichtelijk ‘dramatisch’. Maar een emotionele band gaat ook om het gevoel dat je bij een bedrijf krijgt. Als mensen blij, enthousiast of versteld staan van hoe leuk het bedrijf is, zit je zeker goed! Dit gevoel kan je ook creëren binnen een sector. Maar dit vereist samenwerking met andere bedrijven.

positieve promotie via social media advertenties door weyou recruitment marketing

Positieve promotie voor bedrijven

mond op mondreclame is de meest krachtige positieve promotie voor werkgevers en branches

Voor individuele bedrijven betekent positieve promotie vaak het aangaan van een authentieke relatie met klanten. Maar wat tegenwoordig misschien wel belangrijker is, is het opbouwen van goede relaties met je (toekomstige) medewerkers! Dit geeft een positief effect door heel je bedrijf. Als je tevreden medewerkers hebt, stralen zij dit ook uit naar hun klanten. En wat je wilt bereiken met positieve promotie is dat zowel je klanten als werknemer zich positief uiten en verkondigen wat voor leuk bedrijf het is. Mond-tot-mondreclame is namelijk één van de beste methodes voor het krijgen van klanten en personeel. Het schijnt 10 keer effectiever te zijn dan traditionele advertenties!

Positieve promotie voor sectoren

Wanneer een sector positieve promotie omarmt, ontstaat er een golf van positieve veranderingen. Het verhoogt de normen en verwachtingen binnen de sector. Daarnaast verandert concurrentie in samenwerking. Een verandering in een sector komt namelijk niet tot stand als één bedrijf het goed voor elkaar heeft. Je moet samenwerken en elkaar aanmoedigen om beter te worden. Niet alleen om te overleven, maar ook om elkaars groei te bevorderen. Dit kan zowel op gebied van omzet, als in personeel. Maar wat levert het nou op als je als bedrijf of sector aan de slag gaat met positieve promotie?

  1. Geloofwaardigheid en vertrouwen

Positieve promotie versterkt niet alleen de geloofwaardigheid van individuele bedrijven, maar ook van de sector als geheel. Consumenten en werkzoekenden vertrouwen eerder in een sector die positief wordt belicht, dan een sector die ‘vies’ is. 

  1. Innovatie 

Bedrijven delen kennis en worden hierdoor gestimuleerd om nieuwe ideeën en technologieën te omarmen. Dit komt niet alleen de sector maar ook de maatschappij ten goede. Een innovatieve sector trekt investeerders, klanten en personeel aan.

  1. Talent aantrekken en behouden

Een positieve reputatie van een sector leidt tot een toestroom van arbeidskrachten. Maar ook mensen die zich willen laten (om)scholen tot een bepaald beroep.

  1. Groei 

De conclusie van alle bovenstaande punten is uiteindelijk een groei. Met een positieve promotie van je bedrijf of sector, ontstaat er groei. Dit is op het gebied van kennis, personeel, samenwerking en vertrouwen

Positieve promotie van het vak techniek!

Op dit moment zijn er al verschillende acties opgezet om de sector techniek een boost te geven. Zo is laatst werkindeinstallatietechniek.nl opgestart om de installatietechniek in het zonnetje te zetten. Dit is voor en door trotse installateurs. Ook is er voor de machinebouw een platform gestart, namelijk: werkindemachinebouw.nl. Een plek waar alles omtrent machinebouw wordt gedeeld. Op beide platformen zijn de leukste bedrijven te vinden met hun vacatures. Deze worden versterkt door verhalen binnen het vak. Als laatste positieve promotie voor de technieksector is de campagne ‘Je kunt zoveel meer in de Techniek’. Hier zie je hoe breed de sector techniek is en worden vooroordelen over het vak techniek op een leuke manier weggehaald!

Samen vormen bedrijven het beeld van de installatie techniek en maken zij positieve promotie

Wil je er een keer over sparren hoe je dit kan toepassen in je eigen bedrijf? Dan kan je altijd met ons contact opnemen via via weyou.nl of bel ons gerust op 085 – 040 36 53.

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?