Bottleneck personeel vinden

De bottleneck bij personeelswerving

Bottleneck

Volgens Wikipedia wordt met een bottleneck (Engels voor flessenhals) in de bedrijfskundige benadering een knelpunt binnen een project of proces bedoeld.
“Een bottleneck is een kritiek punt in een proces. Het is hetgeen wat een proces ophoudt of vertraagt en vergt daarom extra aandacht en attentie. Bottlenecks kunnen overal in een proces zitten. Het opheffen ervan is soms eenvoudig en soms moeilijk, daar is geen algemene uitspraak over te doen. Na het oplossen van een bottleneck in een bepaald proces ontstaat er vaak een nieuwe. Door bottlenecks op te lossen verbetert het proces, dit kan tijd en geld opleveren”, aldus Wikipedia. We gaan opzoek naar de bottleneck bij personeelsweving.

Wervingsproces

Het werven van personeel is ook in een proces weer te geven. Zelfs tot in de kleinste details. Maar veel organisaties gunnen zichzelf niet de rust om dit proces goed uit te werken, ondanks het belang.
“Omdat er zo af en toe een vacature is, zijn de stappen die altijd al werden gedaan, prima. Een advertentie plaatsen, een bureau bellen en niet vergeten de vacature op de website te laten plaatsen”, zegt men dan.
Maar bij de jaar-evaluatie blijkt al snel dat er vier, vijf of zelfs meer vacatures zijn geweest in het afgelopen jaar. En sterker nog, het aantal vacatures en de tijd die deze open staan neemt eerder toe dan af. Toch wordt elke keer weer de vacature behandeld alsof het er maar één in de zoveel tijd is. De standaard stappen worden telkens opnieuw uitgevoerd. 

Verbeteren

Oké, deze stappen die altijd al werden gedaan, kunnen ook gezien worden als een proces. Wellicht een wat verouderd of conservatief proces. En als dit proces dan eens wordt beoordeeld op resultaat, is er zeker een bottleneck aan te wijzen wat verbeterd kan worden. Dit is namelijk altijd het geval, het ideale proces bestaat niet.
Voor de meeste organisaties duurt het werven van personeel vaak te lang en kost het te veel energie. Alleen dit zijn de symptomen van onderliggende bottlenecks.
Structureel beter wervingsresultaat nastreven is te realiseren door op zoek te gaan naar de bottleneck binnen het proces. Mooi meegenomen is dan gelijk dat ook het proces daardoor verbetert.
Voor de organisaties die dit allemaal toch nog een beetje een ‘te ver van mijn bed-show’ vinden, hebben wij een try-out mogelijkheid ontwikkeld in de vorm van WeYou-Lite. 

WeYou-lite

Binnen WeYou-lite word je in de basis meegenomen binnen het wervingsproces zonder dat het heel omslachtig aanvoelt. Daarnaast is WeYou-lite direct in te zetten ter ondersteuning van je huidige vacatures. Dus heel praktisch voor het hier en nu en tegelijkertijd heel waardevol voor alle vacatures die nog komen gaan in de toekomst.

Het mes snijdt dus duidelijk aan twee kanten:
1. Eenvoudig proeven aan een gedegen wervingsproces en
2. Direct en praktisch resultaat door in te zetten bij je huidige werving.

Op dit moment vacatures? Dan behoort een eigen WeYou-lite werken-bij website binnen 48 uur tot de mogelijkheden. Neem toch maar even de rust en kijk wat het je kan bieden.

Wij helpen je graag!

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?