Werving Failliet

BREAKING NEWS! conservatieve personeelswerving failliet, doorstart mogelijk

De laatste maanden is er veel gebeurd op de arbeidsmarkt. Door het corona-virus viel veel werk stil en werden veel vacatures acuut geannuleerd. De daaropvolgende ontwikkelingen waren de nodige reorganisaties en het voorzichtige herstel van de werkgelegenheid. Maar gelukkig ontstaat er ondertussen her en der alweer een groei van vacatures. Een drukke en uitdagende periode voor veel personeelsmanagers of eindverantwoordelijken die hier mee te maken hebben.

Failliet

Gelukkig wordt het aantal faillissementen door het coronavirus nog redelijk in bedwang gehouden. Of dat zo blijft is nog de vraag. En zo dreigt ook het faillissement van de huidige vorm van personeelswerving. Personeelswerving dat al sinds de industriële revolutie in de vorige eeuw nagenoeg hetzelfde gaat; Een positie ontstaat of komt vrij, de vacatureadvertentie wordt geschreven, advertenties worden geplaatst in de regionale krant of online, en vol spanning wordt dan afgewacht op de respons om uiteindelijk de selectie hierin te bepalen. Een gedateerde vorm waarbij het faillissement op de loer ligt. 

Doorstart

Bij de meeste faillissementen wordt onder begeleiding van de curator de mogelijkheid van een doorstart onderzocht. Misschien dat de activiteiten met behoud van werkgelegenheid en klanten kan worden doorgezet. Maar of dit lukt is niet altijd vanzelfsprekend. Bij een doorstart zal de kans van slagen kritisch worden beoordeeld. De kans dat dezelfde oorzaak van het faillissement nu opnieuw negatief van invloed kan worden, moet zo veel mogelijk worden uitgesloten.

Het nieuwe werven

De doorstart van de conservatieve vorm van personeelswerving is mogelijk, maar met een kritisch oog naar de oude gewoontes. Vernieuwing, out-of-the-box denken, buiten de gebaande paden gaan, het zijn belangrijke aspecten die het nieuwe werven zullen bepalen. Er zal niets meer hetzelfde zijn. Vacatures, bestaan die nog? Sollicitatiegesprekken, zijn die niet uit het verleden? Het CV, moet dat niet worden opgedoekt? Functie-eisen, is dat nog van deze tijd?

Bij het nieuwe werven krijg je de beste mensen zonder vacature, zonder CV, zonder sollicitatiegesprek, zonder functie-eisen. De beste mensen komen door een connectie op waarden en cultuur. Samenwerking met de beste mensen ontstaat door ‘chemie’ op basis van karakter, persoonlijke eigenschappen en potentieel.

Het beste wat is overkomen

De periode rondom een faillissement is erg stressvol en hectisch. Samen met de curator wordt de mogelijkheid van doorstart besproken, vinden de afspraken met de schuldeisers plaats en wordt gesproken met het oude of nieuwe personeel. Maar weinig mensen zullen dan zeggen dat dit het beste is wat hen overkomt.

Maar wanneer na de doorstart het succes alweer snel ontstaat door de vernieuwende stijl of andere manier van werken werpt zijn vruchten af. Zo wordt de pijn van het faillissement al snel minder. Een nieuwe manier van werken geeft nieuwe mogelijkheden, kansen en resultaat.

Pak dit moment! Maak gebruik van de positieve perspectieven van de doorstart na faillissement en laat de conservatieve manier van personeelswerving voor altijd achter je. Je zult snel blijvend succes ervaren met de doorstart van het nieuwe werven. 

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of laat je hier inspireren door andere berichten.

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?