herstel

Bereid je voor op herstel

Eindelijk weer een beetje lucht.

Yes! De basisscholen zijn weer open. Na zo’n twee maanden thuis onderwijs, zijn vandaag de eerste stappen gezet naar een ‘intelligente un-lock’.

We mogen weer een beetje sporten, één richting zwemmen en op afstand van elkaar bewegen.

En ook de contactberoepen mochten weer starten. Ze stonden te springen en konden niet wachten. Zelfs kappers die middernacht al begonnen zijn. Binnen een half uur al voor de aankomende twee weken volgeboekt. Niet te geloven.

De intelligente un-lock is ingezet. Zal het goed gaan? Of komt er nog een tweede aanval van de onzichtbare vijand, genaamd Covid-19.  

Snel herstel

De economie komt weer in beweging. Zo snel als dat het is stilgezet, zal het niet opstarten. Nee, dat zal wel wat meer tijd in beslag nemen. Maar zal het snel gaan, of komt er nog een dip voordat het echte herstel inzet? En wat is de invloed van alle andere landen, waar we onze export naar toe gaat?

Het afgelopen weekend sprak ik nog een paar ondernemers, bloemenrijders, die al 7 weken thuis zitten omdat ze net aan ‘het verkeerde land’ leveren. Wanneer kunnen zij weer aan de slag?

En wat zal dit alles voor het personeel van al die ondernemingen die stil gezet zijn betekenen? Dat de arbeidsmarkt flink wordt opgeschud lijkt me toch wel duidelijk voor iedereen. Maar zou de werkeloosheid met dezelfde extreme vormen als in Amerika gaan groeien?

Nee, dat denk ik niet. Nederland staat er gelukkig een heel stuk gezonder voor (letterlijk en figuurlijk).

Online oriënteren

Al die mensen die op dit moment thuis zitten, maar onzeker zijn over het voortbestaan van hun positie, wat houdt hen bezig? Een groot percentage is zich al aan het voorbereiden op de eventuele volgende,  externe stap. Ze wachten niet af en oriënteren zich uitgebreid op ander werk. Vooral door het thuis zitten wordt online informatie onderzocht van eventueel potentiële nieuwe werkgevers.

Laten we vooropstellen; herstel komt er zeker. En of het een lang of kort traject zal zijn, durf ik niet te zeggen. Wel geloof ik in de kansen die door deze situatie zullen ontstaan. In het bijzonder voor de organisaties die in de tijd vóór corona, nog maar twee maanden geleden, niet konden doorgroeien vanwege personeelstekort.

Lucht op de arbeidsmarkt

Nu ontstaat er lucht op de arbeidsmarkt. Waar ik twee weken voor de lockdown (2 Maart jl.) nog een blog schreef over deze ‘oplossing’. Niet te weten dat twee weken daarna het ongelofelijke zou gebeuren.

Dus voor nu geldt; bereid je voor op het herstel en zorg dat je de kansen pakt om makkelijker en beter nieuw personeel aan te nemen. Denk goed na over de mogelijkheden die je hierdoor krijgt. 

Ik heb hier in een whitepaper een stappenplan voor geschreven. 

Gratis stappenplan

Interesse in deze ondersteuning, download deze whitepaper dan gratis via deze link

Heb je hulp nodig, dan helpen wij je graag.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?