Analyse

Analyse

De beste spiegel

ONDERZOEK EN ANALYSEER

De beste manier om er achter te komen of je de juiste stappen zet in de groeiontwikkeling van je organisatie, is het te onderzoeken. Een aantal onderzoeksmogelijkheden hebben wij ontwikkeld en kunnen heel praktisch ingezet worden als eerste zinvolle stap. Naast de bestaande onderzoekmogelijkheden, kunnen we veel klantspecifiek. Neem hiervoor contact met ons op.

Wervingsucces analyse pagina

Wervingssucces analyse

Ben je wel eens echt in de huid van een werkzoekende gestapt? 

Wanneer je dit doet en op deze manier kijkt naar je eigen wervingscampagne, kom je er snel achter wat goed gaat en wat te verbeteren valt.

In de wervingssucces analyse kijken we online naar 8 thema’s waarbij een gewogen resultaat de uiteindelijke score bepaald.

Het advies van uit deze analyse maakt de scan compleet. Heb je interesse in deze scan, dan voeren wij dit met plezier voor je uit.

Informeer naar de mogelijkheden.

Medewerkerstevredenheid

Het ultieme resultaat van de WeYou-methode behaal je bij een positieve score op medewerkerstevredenheid. 

Medewerkers die van harte je ambassadeur willen zijn, is een onderschat waardevolle tool  om als organisatie te kunnen groeien. Juist deze medewerkers kunnen een sleutelrol spelen binnen de organisatie en bij de werving van nieuw personeel.

Wij bieden de unieke mogelijkheid om een klantspecifiek medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren. Verschillende hoofdthema’s kunnen we hierbij als uitgangspunt nemen. Een eigen, veilige survey-omgeving maakt het mogelijk om (anoniem) van je eigen medewerkers te horen hoe tevreden ze eigenlijk zijn.  

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

tevreden medewerker
leukste werkgever in beeld

Leukste werkgever in beeld-scan

Hoe goed is het om eens concreet op papier te hebben wat je misschien al denkt of waar je eigenlijk nog weinig over nadenkt. 

Als eindverantwoordelijke binnen de organisatie geef je eerlijke antwoorden op een aantal vragen. Binnen een uur weet je direct hoe het er voor staat binnen je organisatie. Meestal bevestigt het, wat je eigenlijk al weet of om je heen hoort.

Compleet met een kort advies, kan je stappen zetten. 

Informeer naar de mogelijkheden.