Afkoeling

Afkoeling? Flinke, zwarte donderwolken, een goed teken!

Na een periode van flinke hitte verlangt iedereen naar verkoeling.  Een verfrissende onweersbui is op dat moment meer dan welkom. En naarmate de bui dan dichterbij komt, voel je de wind vanuit het niets aantrekken, de wolken worden donker en vormen zich samen. Het gerommel van de donder wordt steeds luider. Eigenlijk kijken we er naar uit, en niet alleen wij maar ook de natuur.

De bui is vaak heftig, de ene keer kort, de andere keer lang. Er valt in korte tijd veel regen, de temperatuur daalt snel. Maar wanneer het weer opklaart trekken mens en natuur weer helemaal recht. De zon komt door. De bladeren komen weer overeind. De lucht ruikt fris en de mensen komen weer naar buiten met nieuwe energie.

Oververhitting

Zo lang is het nog niet geleden dat de arbeidsmarkt pufte en steunde onder de oververhitting. Er was geen personeel te vinden voor de alleen maar groeiende lijst aan vacatures. Overal werden mensen gezocht en in het bijzonder in het onderwijs, de zorg, de techniek, de ict en ja, ook in de horeca en het toerisme. Organisaties konden niet verder groeien, leerlingen werden naar huis gestuurd en op het terras moest je oneindig lang wachten op je bestelling, allemaal vanwege het tekort aan personeel.

Het lijkt allemaal al zo lang geleden.

Donderwolken

En toen werd het slecht weer. En niet een klein beetje ook. In korte tijd pakte donkere donderwolken zich samen, de wind begon aan te trekken en een flinke onweersbui genaamd Corona kwam op ons af. Het werd slecht, heel slecht weer.

Een verfrissing of niet, deze onweersbui heeft de arbeidsmarkt in ieder geval flink opgeschud, dat is een feit.

Gelukkig lijkt het dat het ergste achter de rug is, het dieptepunt ligt achter ons. We zien momenteel een voorzichtige groei van vacatures en de laatste ramingen van de economische impact zijn iets minder negatief dan eerst werd gedacht.

Voorbereiden

Uiteindelijk zal na deze extreem zware bui de natuur en de mensen weer ‘rechttrekken’. De verwachting is zelfs dat we volgend jaar alweer economische groei kunnen verwachten.

En dan is het aan ons om je goed voor te bereiden en te zorgen dat een volgende oververhitting nog lang op zich laat wachten.

Maar hoe doe je dat?

Durf van de gebaande wegen af te stappen en benader de groei van de organisatie vanuit de meest onverwachte perspectieven. Enkele voorbeelden, waar ik eerder over schreef, zijn:

Ik wens iedereen nieuwe energie.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?