Aantrekkelijk werkgeverschap? Even niet in Coronatijd?!

Hoe kan je in deze tijd nog praten over aantrekkelijk werkgeverschap. Kom op, mond houden en werken. Het is crisis. We moeten overleven en dat geeft geen ruimte voor aantrekkelijk werkgeverschap. We moeten zien dat we door deze zware tijd komen en als je daar niet aan meewerkt, ga je maar. We kunnen even geen tijd verliezen aan zaken als ‘leuk’ of ´aantrekkelijk´. Het is nu ook niet leuk, het is; erop of eronder.

Dit klinkt toch heel logisch bij een werkgever die het in deze tijd moeilijk heeft? Of niet?

Aantrekkelijk werkgeverschap

Maar wat is dan precies aantrekkelijk werkgeverschap? Op internet vond ik een eenvoudige, maar duidelijke omschrijving:

Aantrekkelijk werkgeverschap wordt gezien als een combinatie van de mate waarin potentiële werknemers een organisatie aantrekkelijk vinden om daar eventueel te gaan werken en de mate waarin huidige medewerkers voordelen zien in het blijven werken voor de organisatie.

Aantrekkelijk werkgeverschap heeft dus twee kanten. Aan de ene kant is het belangrijk om nieuwe werknemers te verleiden om bij je te komen werken. Maar aan de andere kant is het zeker zo belangrijk om je huidige medewerkers bij je organisatie te laten blijven werken. Dit laatste heeft te maken met echte waardering, respect en een goede en open relatie met elkaar. De positieve sfeer en cultuur van de organisatie maakt haar aantrekkelijk.

Erop of er onder: Aantrekkelijk werkgeverschap wint.

Dus aantrekkelijk werkgeverschap, zegt iets over je relatie met de medewerkers. Het toont in goede en slechte tijden hoe je met je medewerkers om gaat. En dit gaat diep. Dit heeft te maken met wederzijdse interesse in elkaar. En dit maakt dat de medewerkers zich medeverantwoordelijk voelen om de tent weer boven water te krijgen ‘bij noodweer’ of om de volgende groei doelstelling te halen. Het heeft te maken met een diepgaande drive en motivatie om met elkaar iets moois neer te zetten en van waarde te zijn.

Aantrekkelijk werkgeverschap levert veel op. En niet alleen voor werkzoekenden die zich herkennen in het enthousiaste en mooie verhaal van werknemers bij een aantrekkelijke werkgever.

Aantrekkelijke werkgevers hebben een grotere overlevingskans in de corona crisis als ze in een moeilijk markt zitten. Want juist bij aantrekkelijke werkgevers zullen de medewerkers vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel creatief meedenken en oplossingen aandragen waar je zelf nog niet over nagedacht hebt. Zij gaan met jou de extra mijl.

Een echte aantrekkelijke werkgever herken je dus zeker in moeilijke tijden. Door blijk van waardering en door positieve woorden naar elkaar.

Voor werkzoekenden

Ben je een werkzoekende of verwacht je dit vroeg of laat te worden? Hou de echte aantrekkelijke werkgevers in de gaten, juist in  moeilijke tijd. Dát zijn de organisaties die je op je lijstje moet hebben wanneer je vroeg of laat opzoek gaat naar een andere werkomgeving. De échte aantrekkelijke werkgevers.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?