thuiswerken

7 tips om ook voor thuiswerkers een aantrekkelijke werkgever te zijn

Vanwege de ontwikkelingen rondom het corona virus blijft het nog steeds belangrijk dat er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt wordt. En zolang het virus nog niet klaar is met ons, is thuiswerken één van de mogelijkheden om het virus te bedwingen.

Maar hoe blijf je dan een aantrekkelijke werkgever voor je medewerkers?

Juist nu is het belangrijk tijd en energie te steken in een goede werkgever-werknemer relatie.

7 praktische tips om deze relatie goed te houden.

1. Geef aandacht aan je medewerkers

Juist nu is er afstand is door het thuiswerken. Oprechte aandacht en interesse is de basis voor een goede relatie. Allereerst in de persoon zelf, vervolgens werk gerelateerd. Maar het belangrijkste is de interesse in de persoon zelf die (noodgedwongen) thuis werkt. Wat doet het met je medewerker nu er thuis gewerkt moet worden, hoe voelt hij/zij zich daaronder en zo voort.

2. Plan bewuste ‘terugkom-momenten’

Om iemand niet uit het oog te verliezen is het belangrijk de momenten om elkaar in de werkomgeving te treffen bewust te plannen. Buiten alle onverwachte en ad-hoc situaties om. Zo ben je er zeker van dat deze momenten ook echt plaatsvinden en borg je het persoonlijke en fysieke contact met je medewerkers.

3. Verras

Verras je medewerkers af en toe om te laten zien dat je elkaar waardeert en dat elke medewerker van belang is. Ondanks dat je elkaar niet zo vaak meer in de werkomgeving ziet, is het goed om regelmatig en creatief je medewerkers te verrassen. Dit hoeft niet veel te kosten. Het zou nóg sterker zijn door dit uniek per medewerker te doen.

4. Informeer

Overmatig informeren kan haast niet. Te weinig wel. Daarom is het in deze periode belangrijk om regelmatig je medewerkers mensen op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen die er zijn binnen de organisatie. Ook corona-gerelateerde informatie is van belang om te delen.

5. Deel je positiviteit (ook buiten je organisatie)

In deze tijd is het belangrijk om positiviteit te delen. Ondanks dat we het niet zo gewend zijn om positief over onszelf en elkaar te praten, is het krachtig om op deze manier je werkgeversimago te versterken. Wanneer mensen positief praten over je organisatie geeft dat positieve energie voor je medewerkers maar ook voor de directe familie of vrienden rondom je medewerkers. 

6. Straal vertrouwen en rust uit

De onzekerheid rondom het virus zal ook voor jouw organisatie in meer of mindere mate gelden. Zorg dat je als werkgever de juiste sturing geeft en dat beslissingen duidelijk zijn. Laat zien dat je betrouwbaar bent en dat je er alles aan doet om je medewerkers te beschermen.

7. Faciliteer ruimhartig

Wees niet te beperkt in oplossingen die voor het thuiswerken nodig zijn. Denk ruim en laat zo je medewerkers ervaren dat je hen ondersteunt bij het thuiswerken. Doe dit heel praktisch en oplossingsgericht.  Wees vooruitstrevend, denk in mogelijkheden en organiseer het voor ze.

Kijk voor meer informatie op:

www.weyou.nl

of neem contact op:

085 – 040 36 53

info@weyou.nl

Facebook
LinkedIn

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

Creatieve advertentie campagnes zijn (met verrassende aantallen sollicitanten) voor onze klanten succesvol gebleken. 

Download de GRATIS brochure en ontdek onze kracht & wat dit voor jouw organisatie kan opleveren

ELKE MAAND INSPIRATIE

GEWOON SNEL PERSONEEL VINDEN

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?